Gør dig synlig på nettet – lav en hjemmeside

Måske drømmer du om at lave en hjemmeside for den lokale idrætsforening eller din helt egen webshop og står derfor nu over for den ultimative udfordring. Hvordan laver man sin egen hjemmeside? Det er faktisk slet ikke så kompliceret endda, vi kommer her med et par gyldne tips.

Første skridt – strategien

Overvej en række vigtige ting som budskab, formål og design. Hvad er det egentlig, din hjemmeside skal kunne? Salg eller udelukkende information? Skal siden henvende sig til et dansk eller internationalt publikum? Skal nogle specifikke farver være gennemgående for designet? Hvilke menuer skal være med? Hvor meget data regner du med, at der skal lægges ind på hjemmesiden? Hvis du lægger en velbegrundet strategi for din hjemmeside, vil du få meget nemmere ved at vælge den helt rette webløsning, herunder domænenavn og webhotel.

Andet skridt – køb af domænenavn og webhotel

Din hjemmeside skal gerne være synligt på nettet, og det kræver et domænenavn (lig med din hjemmesideadresse) og et webhotel, hvor du kan lagre dine data. Vil du være sikker på at få fingrene i et bestemt og måske ekstra eftertragtet domænenavn, kan du vælge at registrere det øjeblikkeligt hos DK Hostmaster, der står for registreringen af alle domænenavne på .dk, hvor du betaler et gebyr for at få retten til at benytte det ønskede domænenavn. På DK Hostmaster kan du i øvrigt altid tjekke, om det ønskede domænenavn er ledigt på nuværende tidspunkt. Du kan også vælge at købe både domænenavn og webhotel på én gang. Det kan du bl.a. gøre via firmaer som Dandomain.dk, Unoeuro.dk, Surftown.dk og e-hjemmesider.dk. Her vil du efterfølgende kunne oprette din hjemmeside på den pågældende platform. En af de mest benyttede platforme er WordPress, der anses for at være meget brugervenlig.

Tredje skridt – design din hjemmeside

Med styr på strategi, domænenavn, webhotel og platform er det nu blot at kaste sig ud i designet af hjemmesiden. Nogle hjemmesider skal bygges helt op fra bunden via kodningssproget, HTML, som måske kræver lidt forforståelse for de tags, der skal anvendes, mens andre løsninger hos bl.a. e-hjemmesider.dk minder meget om den opsætning, du kender fra Word.